Kutnohorsko Kolínsko Turistická Oblast

Apartmány Kočárovna

Svatý Mikuláš – 

Kutná Hora

V areálu zámku Kačina najdete stylové Apartmány Kočárovna. Apartmány v bývalé kočárovně nabízí celoroční ubytování s neopakovatelnou atmosférou. Najdete zde ideální místo pro rodiny a vášnivé cyklisty.

Ubytování je vhodné hlavně pro rodiny s dětmi. V areálu zámku je volně přístupný park a přilehlá obora. Ubytování je nabízeno ve dvou apartmánech pro 4 osoby (2 lůžka, rozkládací pohovka) a v jednom apartmánu pro 10 osob (8 lůžek, rozkládací pohovka). K dispozici je kuchyň (lednička, vařič, varná konev, základní nádobí), sociální zázemí se sprchovým koutem a wifi. Teplé dny a večery je možné trávit i venku, kde je k dispozici venkovní posezení v uzavřeném dvoře. Parkování je nabízeno zdarma v areálu zámku.

V okolí zámku je několik kilometrů upravených cest vhodných pro procházky i jízdu na kole. V zámeckém parku naleznete také naučné stezky, venkovní poznávací hry nebo kešku.

V sezóně můžete využít také další aktivity – interaktivní expozice, půjčovnu dobových kostýmů, půjčovnu her či vozíků (cena dle ceníku NZM).

Rezervace na e-mailu tereza.filova@nzm.cz nebo na telefonu 777 459 513 (pouze v pracovní dny).

Více informací najdete na webu zámku Kačina.

Mapa

V blízkosti
najdete

Zřícenina hradu Sion

Kutná Hora

Vlašský dvůr

Kutná Hora

Bývalý letohrádek Belveder

Kutná Hora

Sankturinovský dům a Galerie Felixe Jeneweina

Kutná Hora

Katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele

Kutná Hora

Kaple všech svatých s kostnicí

Kutná Hora

Jezuitská kolej s Galerií Středočeského kraje

Kutná Hora

Výlety

Gastronomie

Ubytování

Objevte okolí

Kamenný dům

Kamenný dům je postaven na předhusitských základech a v dnešní době patří mezi nejvýznamnější památky pozdně gotické architektury v Evropě. Kamenný dům je zároveň součástí městské památkové rezervace zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Dům patřil měšťanovi Prokopovi Kroupovi, který byl roku 1499 povýšen do šlechtického stavu.

Bohatě zdobený kamenný štít domu je prací mistra Brikcího Gauskeho z Vratislavi. Roku 1839 byl dům upraven a v letech 1900-1902 regotizován architektem Láblerem. Při obnově byla například doplněna socha Madony od profesora J. Kastnera.

Zjistit více

Zřícenina hradu Sion

Nedaleko Chlístovic u Kutné Hory najdete zbytky hradu Sion. Na místě hradu bylo původně nevelké hradiště. Roku 1423 získal území Jan Roháč z Dubé, který v roce 1426 zahájil výstavbu nevelkého hradu Sion, který byl vystavěn na skalnatém ostrohu ze tří stran chráněn říčkou Vrchlicí.

Zjistit více

Bývalý letohrádek Belveder

Na vrchu Vysoká nechal v letech 1696–97 postavit majitel malešovského panství František Antonín Špork (* 9. 3. 1662 – † 30. 3. 1738) barokní zámek (letohrádek) s kaplí sv. Jana Křtitele zvaný Belveder, pravděpodobně podle plánů architekta Giovanny Battisty Alliprandiho. Peníze na stavbu (jednalo se o 1400 dukátů = 5 600 zlatých) získal hrabě František Antonín Špork za velmi pikantních okolností. Během léčení v Karlových Varech je totiž vyhrál v kartách na saském kurfiřtu Fridrichu Augustovi I., pozdějším polském králi a velkoknížeti litevském. Hrabě František. Antonín Špork na Vysoké příležitostně pobýval pouze dva roky.

Zjistit více