Místo, kde pivo je hvězda .. Nikde nechutná pivo tak dobře jako v pivovaru!
Přijďte ochutnat pivo do výčepu Libertas a posuďte sami jak funguje spojení umu našeho sládka v kombinaci s uměním našich pánů a paní výčepních. Dominantou prostoru je minimalistický výčep se zachlazenou vanou, aby vaše pivo bylo vždy perfektně vychlazené. Kombinace přírodního kamene kvarcitu, betonu, dřeva, kovu a skla působí velice vzdušně a útulně.
Ve výčepu můžete dát pivo na stojáka, posedět u vysněného velkého stolu nebo na zastřešené terase v zahradě. K vychlazenému pivku vám v pivovaru nabídnou pivní pochoutky s čerstvým chlebem a o víkendech a v létě alternativní tematické kuchyně, foodtrucky a nebo něco z grilu. Stálá nabídka piv na výčepu je doplňována sezónními speciály.
V centru zájmu Akciového pivovaru Libertas je pivo. Ani řemeslné, ani průmyslové, prostě dokonalé pivo a nejraději mají ležáky. Sladové, pořádně nachmelené a s vysokou pitelností. Zatím jich je v portfoliu pět a ke každému je přistupováno velmi individuálně. Každý má samozřejmě svého favorita, někdo lehkou osmu nebo desítku, někdo třírmutovou dvanáctku, za studena chmelenou čtrnáctku a samozřejmě všichni milují naši jedenáctku, která je i naším nejprodávanějším pivem. Ležáky jsou prostě chlouba a hrdost Akciového pivovaru Libertas.
Druhou vášní Libertasu jsou silná piva dozrávající na dřevě. K „Barrel Ageing“ přistupují zcela bez kompromisů, tím nejpracnějším, nejdelším a nejnákladnějším způsobem. Pro dozrávání používají pouze dřevěné sudy a do piva po dozrání přidávají čerstvě rozkvašené kvasnice, které zajistí nasycení piva přírodním CO2.
Sudy mají od skotské whiskey, přes bourbony, rumy, koňak, kalvádos a grappu. Na výsledek je potřeba si vždy počkat minimálně rok. Letos na podzim půjde do prodeje Imperial Stout, který strávil v sudech po Bruichladdich whisky 24 měsíců. Barrel Ageing by se v Libertasu chtěli věnovat ještě více. Více zajímavých sudů, více pivních stylů, je to pro Libertas velká inspirace.
Třetí oblastí zájmu jsou světové pivní styly. Ke každému pivnímu stylu se snaží mít pragmatický přístup a vždy dodržet klíčové parametry daného stylu, čerpat z historie, ale zároveň doplnit něco vlastního. Mají v portfoliu různé druhy piv typu Ale, od IPA až po Sour Ale. Jako jedni z mála vaří pšeničné pivo.